Hotele Gołębiewski to obiekty, które słyną nie tylko z najlepszych w Polsce lokalizacji i całorocznej oferty i bez względu na pogodę, najwyższego standardu organizacji zarówno spotkań biznesowych, jak i rodzinnego wypoczynku, ale także z doskonałej, różnorodnej kuchni z pełną paletą smaków zaspakajających nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Jakość gastronomii w Hotelach Gołębiewski na co dzień doceniają goście obiektów z tej sieci, a ostatnio zauważyła ją także Kapituła wraz z Akademią Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora”, która to właśnie Hotelom Gołębiewski postanowiła przyznać tegorocznego HERMESA KULINARNEGO, prestiżową nagrodę cieszącą się uznaniem całego środowiska HoReCa. Nagroda jest wyrazem uznania w branży, a redakcja nie pobiera z tego tytułu żadnych opłat. Jak powiedział Giancarlo Russo (były oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania dla dwóch Papieży: Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz wieloletni prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce) - „Hermesa Kulinarnego nie można kupić, trzeba na niego zapracować”.
Statuetki uskrzydlonego Hermesa od 2005 roku wręczane są podczas uroczystości, w której udział biorą czołowi przedstawiciele świata HoReCa i FMCG: uznani szefowie kuchni, top managerowie wiodących, zagranicznych i krajowych producentów, prezesi oraz członkowie zarządu sieci gastronomicznych i hotelowych. Tradycją nagrody stał się osobisty odbiór statuetek przez nagrodzonych, zatem, aby tradycji stało się zadość, także w tym roku, podczas już XXIV Gali organizowanej w hotelu Hampton by Hilton Poznań-Swarzędz, 19 września nagrodę odebrał dyrektor Hotelu Gołębiewski w Wiśle – Jarosław Brożyna.
„Gastronomia w naszych hotelach jest często chwalona za różnorodność i jakość oferowanych potraw, a nasi goście zwracają uwagę zwłaszcza na zawsze świeże składniki używane do przygotowywania dań oraz na ich szeroki wybór. U nas każdy znajdzie coś dla siebie i nie mamy obaw, że nasi klienci mogliby wyjść z hotelowych restauracji głodni/nieusatysfakcjonowani?”, powiedział Jarosław Brożyna.
Poważne podejście właścicieli sieci hoteli do gastronomii przyczyniło się do renomy kuchni jaką oferują Hotele Gołębiewski i ogólnego zadowolenia gości, którzy między innymi ze względu na ten element wracają do hotelowych restauracji.
Hotele Gołębiewski oferują szeroki wybór dań, a ich bogate menu obejmuje zarówno tradycyjne polskie potrawy, jak i dania kuchni międzynarodowej. Dzięki temu każdy gość może znaleźć coś dla siebie. Klienci chwalą świeżość i jakość składników pozyskiwanych od pobliskich dostawców - z lokalnych upraw i od regionalnych hodowców, co niewątpliwie ma wpływ na ostateczny smak potraw.
Wykorzystanie lokalnych składników nie tylko wspiera regionalnych producentów, ale także pozwala na tworzenie wyjątkowych, autentycznych smaków. Hotelowi goście doceniają także staranność z jaką przygotowywane są posiłki oraz dbałość o detale przejawiającą się w estetyce podania oraz kompozycji smaków. Z kolei rodziny odwiedzające hotele z dziećmi, chyba najbardziej wymagającymi kulinarnie klientami, najbardziej doceniają możliwość skorzystania ze specjalnie przygotowanego menu dziecięcego, które uwzględnia zarówno gusta najmłodszych. Do pozytywnych opinii o kuchni w Hotelach Gołębiewski przyczynia się również wysoka jakość obsługi - dobrze wyszkolony, uprzejmy i zawsze pomocny personel.
Jeśli do tego dodamy przyjemną atmosferę wnętrz i piękne otoczenie, to wszystko sprawia, że posiłki serwowane w sieci Hoteli Gołębiewski stają się nie tylko koniecznością, ale także kulinarną przygodą dla podniebienia.